Újdonság
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
2003
Fotók
Kedvenc fotóim Kisnyuszi túraklub Fotók túrákról Egyéb fotók Bonsai-ok ITSH
Kvíz
Pályázatok
Idézetek
1. 5. 10. 15. 20. 25. 30. 35.
Teaházak Attilla
Képek rólam Műveim a neten
Váli 8.b
Osztálytalálkozó Tanárnévsor Osztályképek Képek
Naptár

Hőtérkép

2015.03.30.

fényképek2015.03.08-15. Madrid 03.11-15. Tai Chi edzőtábor

Volt lehetőség Madridban egy ötnapos edzőtáborra, és mivel még Bogyóval egyikünk sem volt a társaság semelyik központjában, így úgy döntöttünk, hogy elmegyünk rá. Zsoltékkal egyeztettük, hogy összekötjük az olcsóbb repülőjegyet a lehetőséggel, hogy megnézzük Madridot, így már vasárnap este megérkeztünk. A Hostel olcsó volt. Ez nagyjából ki is fejezi a lényeget. A legnagyobb nehézség mondjuk az volt, hogy a mi szobánk erkélye az utcára nézett, így a német foci szurkolók minden éjjel 3-4 körülig ordítoztak, és mindezt teljes erővel hallottuk is. Szóval nagyon nem pihentük ki magunkat. Azért vasárnap este is sétáltunk egyet, és az egész hétfői napot is ennek szenteltük, míg kedden délelőtt volt még szabad, akkor kiköltöztünk a Hostelből és onnantól a bőröndökkel folytattuk estig, amikor a Taoista Tai Chi központba megérkeztünk.
Madrid szuper hely. Ezt az éghajlatot nagyon nekem találták ki. Mindenhol virágzó cseresznyefák, rhododendronok, legyezőpálmák, zöld papagájok garmadája... A kaják is kellemesek voltak, a sörük is jól esett, és nekem kifejezetten bejött, hogy mindenhol fagyasztóból kiszedett korsókba csapolják a sört, ami (főleg a lefolyó habja) kicsit megjégkristályosodik, így tényleg mindig hideg sört kaptunk, amihez mindig járt tapas, vagy olivabogyó. Sajna az helyeket nem annyira ismertük, így gyakran utólag jöttünk rá, hogy két utcával odébb a sört 5 Euró helyett 1,5-ért adják, de a végére azért pár helyet sikerült felfedeznünk.
Szerdától vasárnapig tartott az edzőtábor, mely nagyon szuper volt. Kisebb létszámú, mint amiket megszoktam, de majd mindenki edző volt, és hát nagyon szuper volt a hangulat is. Anitával és Bogyóval mi hárman zártuk esténként és nyitottuk reggelente a templomot/szentélyt, ami azért is nagy élmény volt, mert Bogyóval mi még testközelből korábban nem is láttunk ilyet. Mindenesetre ennek következtében sokat a táborban sem sikerült aludni, de cserébe rengeteg mindent láttunk, hallottunk, megbeszéltünk, tanultunk, és tényleg hatalmas élménnyel jöttünk haza.

fényképek2015.02.22. Vértesszőllős - Tatabánya Kisnyuszi túra

Mivel már rég volt túra, így aktuális volt egyet kiírni, és akkor már inkább magamhoz közelebbre terveztem az útvonalat :) Előző este Piró és Zsolt átugrottak hozzánk, és meglehetősen sikeresen fogyasztottunk a bor készletből, így az alapos kialvás és a friss nekiindulás _másnap_ reggel azért hagyott kívánni valót maga után. Mindenesetre az időjárásra nem lehetett panaszunk, mert végig szuperül kedvezett nekünk, még napsütésünk is volt, ideális kirándulóidő így tél végére. Az útviszonyokkal viszont már erősebben meggyűlt a bajunk. Elég hosszan kellett kínlódnunk olyan szakaszon, ahol a munkagépek tükrösre taposták a havat, ami felfelé nem igazán könnyítette meg az életünket. Lefelébe meg sikerült ugyanilyen minőséget egyszerre csúszós és ragadós (akkor sem értem hogy tud mindkettő egyszerre lenni...) sárban megkapnunk, amivel megint lehetett birkózni. Mindenesetre nagyjából a Vaskaputól a látvány azért meglehetősen magával ragadó volt. Felkapaszkodtunk (a rövidebb úton persze) a bányász emlékműhöz is, ahonnan a többiek megcsodálták a kilátást, én meg őket. Tettünk egy gyors kitérőt a Turulhoz, majd megnéztük a Szelim-barlangot, ami még mindig meglehetősen bejön nekem, és már csak a (jeges) lépcsőkön kellett lebattyognunk a városba a vonathoz. Nem volt fáradtságmentes a túra (sajnos kis sérüléssel is...) de meglehetősen jókat sikerült beszélgetnünk, és hát gyakrabban kellene összejárnunk.

Táv: 16 km, szint: 400 m

fényképek2014.11.02. Monoton Mini maraton teljesítménytúra

Már nagyon hiányoztak a teljesítménytúrák, de mivel nem volt túl csodás az időjárás, így legalább egy körre elnéztünk.

Táv: 3,3 km, szint: 155 m, idő: 0:48, sebesség: 4,13 km/h

fényképek2014.10.10-12. Balatonalmádi

Ebben az évben is szokott társasággal leugrottunk a Balaton mellé. Volt beszélgetés, kirándulás, Balaton part, iszogatás. Jövőre ismét :)

fényképek2014.09.14. Pilisszentkereszt - Dobogókői út gombászós Kisnyuszi túra

Szegény túra még tavaszra lett kiírva, de aztán két-háromszor is átkerült más időpontra, mire sikerült eljutnunk rá. Ilyen könnyen azért nem úszta meg a kiírás, merthogy az eredetileg tervezett útvonalat hamar felülbíráltunk és nekiálltunk a Szurdok után az út nélküli erdőnek és vadcsapásokon, vagy épp semmilyen ösvényen mászkáltunk onnantól fel-alá. Mindez annak volt köszönhető, hogy nagyon sok szép gombát találtunk, és mivel gombákra több esély van utaktól legalább pár méterre eltávolodva, így hamar nem foglalkoztunk tovább a járhatósággal. Később aztán Piró vezényletével szedtünk is egy rakással az ehetőbbnek ítéltek közül és este Csöre ellenőrzése után kellemesen be is vacsoráztunk belőlük. Hangulatunk elég vidám volt, amin csak javított a végső buszmegálló mellett beszerzett kecsketej és különböző kecskesajtok.

Táv: ~17 km, szint: ~300 m

www.000webhost.com